Vážení zákazníci, v dňoch 10.-13.4.2020 vzhľadom na štátne sviatky máme dovolenku. Všetky objednávky z týchto dní budú postupne vybavované a rozosielané už od utorka 14.4.2020. Ďakujeme za pochopenie a želáme pokojnú Veľkú Noc, tím MYDLI

Aký íl je ten správny pre vašu pokožku?

Pokiaľ si chcete vyrobiť nejaký domáci kozmetický produkt, najprv by ste mali vedieť, čo od neho očakávate a ktoré polotovary budú pre vás to pravé, aby ste docielili svoj zámer.

Íly sú známe svojou absorpciou mastnoty z pokožky, ale aj čistiacimi účinkami, či uzatváraním pórov. Prírodné íly sa v kozmetike požívajú od nepamäti a i dnes sú veľmi populárne.

Každý íl má však rôzne účinky a závisí, akú pleť máte. Čo sa týka liečiacich účinkov, ak si urobíte malý prieskum cez internet, zistíte, že niektoré íly pomáhajú pri liečbe akné, lupienky, lupín vlasov, či vysajú toxíny z pokožky a pod.

 

Kaolín

 

 Kaolín je textúrou a účinkami najjemnejší z ílov. Má bielu farbu, takmer žiaden zápach. Odporúča sa používať ľuďom s citlivou pokožkou. Je kľúčovou zložkou pri výrobe domáceho minerálneho make-upu. Dá sa použiť aj ako detský zásyp alebo do deodorantov. Obsahuje veľa kaolinitu, oxidu kremičitého a oxidu hlinitého.

kaolin

 

Francúzsky zelený íl

 

Tento íl pochádza priamo z Francúzska, má veľmi jemnú textúru a zvyčajne sa používa ako farbivo do mydiel. Môžete ho použiť i do pleťových masiek, ktoré vďaka tomuto ílu absorbujú nečistoty a mastnotu z pleti. Zjemňuje póry a pomáha prekrveniu pokožky. Obsahuje veľa oxidov, vápnik, železo, horčík.

zeleny il

 

Ružový íl

 

Ružový íl má takisto ako biely kaolín jemnú textúru a je vhodný pre suchú, staršiu pokožku. Jeho zafarbenie spôsobuje práve oxid železa. Tiež zjemňuje póry a napomáha podpore tvorby kolagénu.

 ruzovy il

Béžový íl

 

Béžový íl sa používa pri tvorbe púdrov, make-upu a najmä ako farbivo do kozmetiky. Práve kvôli svojej farbe je ale najviac využívaný pri tvorbe domáceho púdru a minerálneho make-upu. Má tiež absorpčné účinky.

bezovy il

Kozmetické íly si môžte zakúpiť tu:

Íly

O možnostiach použitia v kozmetike sa dočítate v našom ďalšom článku tu:

Ako používať íly pri výrobe kozmetiky

 

 

 

K personalizácii obsahu a reklám, poskytovaniu funkcií sociálnych médií a analýze našej návštevnosti používame súbory cookies. 
Informácie o tom, ako našu stránku používate, zdieľame so svojimi partnermi pôsobiacimi v oblasti sociálnych médií, inzercie a analýz. 
Používaním týchto stránok vyjadrujete súhlas s ich používaním.